McDonald's heeft zijn verkopen de afgelopen maanden voor het vierde kwartaal op rij zien groeien. 

De vooruitgang was daarbij wel duidelijk beperkter dan in de voorgaande periodes, maakt het fastfoodbedrijf dinsdag bekend.

De omzet in McDonald's-vestigingen die langer dan een jaar open zijn was afgelopen kwartaal 3,1 procent hoger dan een jaar eerder. In het eerste kwartaal werd nog een plus van ruim 6 procent gemeten. 

Ontbijtmenu

In de Verenigde Staten viel de vergelijkbare omzetgroei terug van ruim 5 naar minder dan 2 procent. De toename is daar vooral te danken aan de aanhoudende populariteit van het ontbijtmenu dat de hele dag door wordt aangeboden.

In totaal zette de keten 6,3 miljard dollar aan omzet in de boeken. Dat is 4 procent minder dan een jaar eerder. Die afname ontstond vooral door wijzigingen in het aantal restaurants en wisselkoerseffecten. De winst viel 9 procent lager uit op 1,1 miljard dollar.

Concurrentie

's Werelds grootste hamburgerketen kampte lange tijd met toegenomen concurrentie van andere fastfoodketens met een gezonder imago. Met een omvangrijk plan wist het bedrijf de verkopen afgelopen jaar echter weer te laten groeien.

Volgens topman Steve Easterbrook ligt McDonald's op koers met het doorvoeren van verbeteringen en daarmee de versterking van de concurrentiepositie.