De Belgische bierbrouwer AB InBev heeft het overnamebod op branchegenoot SABMiller verhoogd om de waardedaling van het Brits-Zuid-Afrikaanse bedrijf door de dreigende Brexit te compenseren, meldt AB Inbev dinsdag.

Na de keuze om uit de EU te stappen, daalde het Britse pond ten opzichte van enkele andere valuta. Voor aandeelhouders van SABMiller betekende dit dat een overname van SABMiller door AB InBev minder zou opbrengen.

De biergigant biedt nu 45 pond per aandeel in plaats van 44 pond. Hiermee wordt SABMiller gewaardeerd op 79 miljard pond (93 miljard euro).

SABMiller heeft beursnoteringen in Londen en in Johannesburg. Het bedrijf is de tweede bierproducent van de wereld en is bekend van merken zoals Grolsch, Pilsner Urquell, Peroni, Foster's en Dorada.

Grootste 

Anheuser-Busch InBev (AB InBev) is de grootste bierbrouwer ter wereld en is gevestigd in Leuven. Het bedrijf is bekend van merken zoals Stella Artois, Budweiser en Corona.

Met de overname van SABMiller  krijgt AB Inbev een nog dominantere positie op de biermarkt. De bedrijven moesten zoals gebruikelijk dan ook toestemming vragen voor de fusie bij toezichthouders in onder meer de EU en de VS.

Om zorgen over de concurrentie in Europa weg te nemen, hebben de twee bierconcerns al beloofd dat zij merken als Grolsch, Peroni en Pilsner Urquell zullen afstoten.