Ondanks eerdere klachten bij de Amerikaanse toezichthouder FTC zijn de staten die het betrof allemaal akkoord gegaan met de fusie tussen supermarktbedrijven Ahold en Delhaize. 

Dat meldde een woordvoerder van Ahold Delhaize maandag in een reactie op berichten over verzet in zes staten in de VS tegen de fusie. Berichten die volgens hem berusten op een misverstand.

In hun verweer werd door de staten onder meer de concurrentiepositie benadrukt die door de samensmelting van de bedrijven "substantieel" in het geding zou zijn. Met de verkoop van 86 winkels voldeed het fusiebedrijf echter ruimschoots aan de eisen van de FTC, die Ahold en Delhaize sommeerde 81 winkels te verkopen.

Onder meer Massachusetts, Virginia en Pennsylvania deden eerder hun beklag over de fusie die afgelopen weekend werd afgerond. De zegsman van Ahold Delhaize benadrukte dat de staten volledig betrokken zijn geweest bij het proces van de fusie en dat in alle staten uiteindelijk groen licht is verkregen.

Door het samengaan wordt het fusiebedrijf volgens marktkenners vrijwel overal aan de Amerikaanse oostkust de grootste partij.