De beurzen in Azië lieten maandag geen grote koersuitslagen zien. In Tokio was Nintendo een opvallende daler, nadat het computerspelletjesbedrijf aangaf dat de immens populaire app Pokémon Go slechts een beperkte impact zal hebben op de winst.

De Nikkei-index sloot vlak op 16.620,29 punten. Nintendo, dat vrijdagavond met zijn waarschuwing kwam, verloor bijna 18 procent. Daarmee kwam een voorlopig einde aan de euforie rond het bedrijf, waarvan de beurskoers sinds de lancering van Pokémon Go ruimschoots verdubbelde. Nintendo maakt woensdag zijn kwartaalcijfers bekend.

Japanse beleggers verwerkten ook een cijfer over de export. De export van Japan is in juni voor de negende maand op rij gedaald. Het cijfer onderstreept de problemen die Japanse exporteurs ondervinden door de tragere wereldeconomie en de schommelingen op de valutamarkten.

Verder wordt in Tokio uitgekeken naar de rentevergadering van de Japanse centrale bank later deze week. Ook komen deze week kwartaalresultaten van onder meer Sony, SoftBank en Panasonic naar buiten.

In Hongkong noteerde de Hang Seng een verlies van 0,2 procent. In Seoul ging de Kospi licht omhoog en de All Ordinaries in Sydney sloot 0,6 procent hoger.