Ahold en Delhaize staan in de Verenigde Staten voor de verkoop van 81 winkels aan zeven verschillende kopers. 

Dat is een harde eis die de Amerikaanse toezichthouder FTC vrijdag stelde om goedkeuring te kunnen geven voor de eerder aangekondigde fusie.

De supermarktbedrijven kondigden eerder deze week al aan dat het niet lang zal duren alvorens alle autoriteiten akkoord zijn. Daarbij werd al aangegeven dat 86 winkels in de verkoop gingen. De supermarkten die worden verkocht liggen in een aantal staten waar Ahold en Delhaize actief zijn.

Een woordvoerder van Ahold gaf vrijdag desgevraagd aan dat de vijf extra winkels die verkocht worden nodig waren om kopers over de streep te trekken.

Afronding

De fusie wordt zaterdag officieel afgerond omdat er hier en daar nog wat punten en komma's moeten worden gezet. Op maandag ziet het 'nieuwe' bedrijf met onder meer een nieuw logo en een nieuwe website het levenslicht.

De megafusie tussen Albert Heijn-eigenaar Ahold en het Belgische Delhaize werd eind juni vorig jaar aangekondigd. Door de samensmelting ontstaat een bedrijf met ruim 6.500 winkels in Europa en de Verenigde Staten, waar circa 375.000 medewerkers meer dan 50 miljoen klanten bedienen.