Japanse beurs sluit hoger na lang weekend

De beurs in Tokio is dinsdag opnieuw met winst de handel uitgegaan. Daarmee verlengde de Nikkei-index de winstreeks die nu al ruim een week aanhoudt.

 Beleggers blijven positief gestemd na eerdere mededelingen over meer steunmaatregelen voor de economie. De yen ging omlaag, net als maandag toen de Japanse beurs gesloten bleef.

De Nikkei-index sloot met een winst van 1,4 procent op 16.723,31 punten. Internet- en telefonieconcern SoftBank werd door beleggers 10 procent lager gezet.

Het Japanse bedrijf maakte maandag bekend ruim 32 miljard dollar op tafel te leggen voor de overname van de Britse chipproducent ARM. Verder stonden exporterende bedrijven in de belangstelling. Zo wonnen de aandelen van Nikkon, Komatsu en Pioneer 2 tot 3 procent.

Elders in het Verre Oosten kleurden de koersborden rood. De Kospi-index in Seoul en de All Ordinaries in Sydney verloren tot 0,2 procent. De Hang Seng in Hongkong stond tussentijds 0,5 procent lager en in Shanghai werd een tussentijds verlies van 0,7 procent geleden.

Tip de redactie