Het Britse modehuis Burberry is er ook afgelopen kwartaal niet in geslaagd de verkopen op te voeren.

Het bedrijf hield last van zware economische omstandigheden in een aantal belangrijke markten. Met name in Frankrijk en Italië lieten rijke toeristen het afweten.

Burberry behaalde een detailhandelsomzet van 423 miljoen pond (508 miljoen euro), bleek woensdag uit een tussentijds handelsbericht. Dat is op basis van gelijke wisselkoersen net zoveel als een jaar eerder. De verkopen in winkels die vorig jaar ook al open waren, daalde met 3 procent.

In eigen land zag Burberry de laatste weken de verkopen aantrekken. Mogelijk speelt daarbij mee dat het pond sterling flink onderuit is gegaan door het referendum waarin de Britse bevolking voor een toekomst buiten de EU koos. Shoppen in het Verenigd Koninkrijk is daardoor voor toeristen een stuk aantrekkelijker geworden.

Eerder deze week werd bekend dat topman Christopher Bailey een stap opzij doet. Hij blijft aan als bestuurder en creatief directeur maar draagt de dagelijkse leiding over aan Marco Gobbetti. Het bedrijf hoopt dat zijn ervaring in de luxebranche kan helpen een einde te maken aan een periode van teleurstellende resultaten.

Gobbetti is afkomstig van de Franse producent van luxegoederen Céline. Daarvoor werkte hij onder meer voor Givenchy en de Italiaanse branchegenoten Moschino en Bottega Veneto.