Aegon neemt groter verlies op verkoop Britse lijfrentes na onrust Brexit

Aegon heeft een groter boekverlies moeten nemen op de verkoop van Britse lijfrentes dan eerder verwacht door de onrust op financiële markten na de Britse keuze voor een vertrek uit de EU. 

In het tweede kwartaal zal de verzekeraar een verlies van 481 miljoen Britse pond (618 miljoen euro) nemen.

Eerder werd nog de verwachting uitgesproken dat het verlies op 245 miljoen Britse pond (315 miljoen euro) zou uitkomen. Aegon kondigde onlangs aan dat het voor 9 miljard pond (ruim 10 miljard euro) aan Britse lijfrentepolissen verkoopt.

Gezien de marktonrust verwacht Aegon meer kosten te maken dan eerder was geraamd in de periode tot de juridische overdracht van de lijfrenteportefeuille. Met de verkoop speelt Aegon wel nog altijd een half miljard pond aan kapitaal vrij.

Het verlies wordt gedeeltelijk goedgemaakt door het vrijvallen van de kostenreserves op de lijfrentes. Dit scheelt 70 miljoen pond.

''De verzekeringssector gaat momenteel door onzekere tijden met ongekend lage rentetarieven en volatiele financiële markten'', schrijft Aegon in een toelichting. ''De verkoop van de Britse lijfrenteportefeuille betekent een aanzienlijke beperking van de blootstelling aan deze marktrisico’s.''

Lees meer over:
Tip de redactie