De effectenbeurzen in het Verre Oosten lieten dinsdag een verd eeld beeld zien. De onzekerheid onder Aziatische beleggers over de brexit bleef zorgen voor een terughoudende stemming. 

In Zuid-Korea werd een nieuw stimuleringspakket van 17 miljard dollar aangekondigd, terwijl ook in Japan gebroed zou worden op een groot pakket steunmaatregelen.

De Nikkei-index in Tokio eindigde met een koerswinst van 0,1 procent op 15.323,14 punten. De Japanse premier Shinzo Abe heeft dinsdag overleg gevoerd met de Japanse centralebankpresident. Japanse zakenmedia berichtten over een mogelijk steunpakket van 196 miljard dollar.

Dat de onzekerheid echter nog steeds regeert onder beleggers wordt aangetoond door de rente op staatsleningen in Azië Die blijven dalen en de Japanse rente bereikte een nieuw dieptepunt.

China 

In China en Hongkong bleven beleggers aan de zijlijn. De Chinese premier Li Keqiang liet weten dat het belangrijk is dat de stabiliteit op de kapitaalmarkten behouden blijft en dat China geen dramatische koersbewegingen op de beurzen zal toestaan. De Hang Seng in Hongkong noteerde tussentijds 0,8 procent lager en de beurs in Shanghai was vlak.

De Kospi in Seoul presteerde het best, met een plus van 0,5 procent, dankzij het nieuws over het steunpakket dat moet helpen om de economische groei te stimuleren en de financiële markten te stabiliseren. In Sydney noteerde de All Ordinaries 0,1 procent in de min.