Deutsche Telekom vervangt groot deel top T-Mobile Nederland

Moederbedrijf Deutsche Telekom gaat vier van de vijf directieleden van T-Mobile Nederland vervangen.

Dat maakt het concern woensdag bekend.

De huidige algemeen directeur Mark Klein zal in september afscheid nemen. Hij gaat aan de slag bij de Duitse verzekeraar ERGO Group. In de zomer wordt bekendgemaakt wie hem zal opvolgen.

Ook financieel directeur Freddy Dijkman en de directeuren Lampros Iskos en Marco Kind zullen hun functie neerleggen.

"Mijn team en ik hebben een belangrijke eerste fase in de transformatie van het bedrijf en de organisatie van T-Mobile Nederland afgerond. Het is nu aan een nieuw Management Team om de nieuwe strategie te versnellen en dit bedrijf naar het volgende niveau te tillen", zegt Klein over zijn aanstaande vertrek.

Martin Knauer zal per 1 juli de consumententak van T-Mobile Nederland leiden. Hij volgt Kind op. Sinds 1996 heeft Knauer meerdere managementfuncties vervuld binnen Deutsche Telekom. Momenteel is hij directeur bij Congstar, het tweede merk van Deutsche Telekom.

Financieel directeur

Robbert Jelinek-Nacke wordt voor zes maanden ad interim financieel directeur. De nu al bij Deutsche Telekom werkzame Jelinek-Nacke zal Dijkman tijdelijk vervangen.

Telekomexpert Rachid El Hattachi is benoemd als nieuwe Chief Technology Information Officer (CTIO). Hij was al enkele jaren bij Deutsche Telekom en T-Mobile Nederland actief. Hij volgt daarmee Iskos op. Die is naar Griekenland teruggekeerd voor "een nieuwe uitdaging".

Marieke Snoep die de zakelijke tak van T-Mobile leidt, zal haar functie blijven vervullen. 

Strategie

"Ik heb er alle vertrouwen in dat de nieuwe bestuursleden onze klanten met de beste klantervaring het mobiele digitale tijdperk zullen binnenleiden", reageert bestuurslid Claudia Nemat van Deutsche Telekom.

De wisselingen in de directie hangen samen met de nieuwe strategie die Deutsche Telekom in mei heeft aangekondigd. Die speelt volgens het bedrijf in op de digitalisering van de samenleving.

T-Mobile Nederland verloor in de afgelopen tijd marktaandeel aan concurrenten en wil het tij keren met investeringen. T-Mobile heeft in Nederland geen vast netwerk en kan daardoor geen totaalpakketten aanbieden. KPN heeft dat voordeel wel. En Vodafone kan dit straks ook dankzij een fusie met Ziggo.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie