Aandeel Basic-Fit voor 15 euro in markt, aandeel ASR voor 19,50 per stuk

Fitnessketen Basic-Fit wordt voor een prijs van 15 euro per aandeel in de markt gezet. Dat is aan de onderkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 15 tot 20 euro per aandeel, zo bleek donderdagavond laat.

De prijs per aandeel geeft Basic-Fit een marktkapitalisatie van 820 miljoen euro en een zogenoemde ondernemingswaarde van 994 miljoen euro.

Het totale aanbod aan aandelen in de beursgang is 26,7 miljoen stuks, goed voor een belang van een kleine 49 procent exclusief een zogenoemde overtoewijzingsoptie en een waarde van 400 miljoen euro.

Basic-Fit gebruikt de opbrengst van de beursgang om schulden af te lossen. Ook sommige van de huidige aandeelhouders bieden stukken aan, maar dat geldt niet voor topman René Moos. Die is van plan ook op de lange termijn een aanzienlijk belang aan te houden.

ASR

De aandelen ASR worden vrijdag voor 19,50 euro per stuk in de markt gezet. Daarmee komt de prijs uit in het midden van de eerder aangegeven bandbreedte van 19 tot 20 euro per aandeel. De totale waardering van ASR bedraagt daarmee ruim 2,9 miljard euro.

Dat is minder dan de 3,6 miljard euro die de Staat in 2008 voor de verzekeraar heeft betaald. Dat wil overigens nog niet zeggen dat de overheid een verlies gaat lijden. Dat is afhankelijk van hoe de aandelenkoers zich de komende tijd ontwikkelt.

De Staat verkoopt in eerste instantie een belang van maximaal 40 procent. Dat komt neer op 60 miljoen aandelen. De totale waarde van de nu aangeboden aandelen komt, inclusief een zogenoemde overtoewijzingsoptie, uit op bijna 1,2 miljard euro.

Lees meer over:
Tip de redactie