Kleine verliezen op Wall Street

De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met kleine verliezen de handel uitgegaan. 

Vooral bankaandelen werden van de hand gedaan vanwege aanhoudende zorgen over de staat van de wereldeconomie. Ook de daling van de olieprijzen deed het sentiment geen goed.

De Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,1 procent lager op 17.985,19 punten. De S&P ging 0,2 procent omlaag tot 2115,48 punten en de technologiebeurs Nasdaq zakte 0,3 procent tot 4958,62 punten.

Banken als Goldman Sachs, Wells Fargo en Bank of America verloren tot 1,7 procent. Kenners wezen op de magere vooruitzichten voor de wereldeconomie waarbij de aandelenkoersen de laatste tijd mogelijk te veel zijn opgelopen.

Amerikaanse olie

De prijs van Amerikaanse olie daalde 1,3 procent tot 50,55 dollar per vat. Brent noteerde 1,1 procent lager op 51,96 dollar. In het kielzog gingen oliedienstverleners als Schlumberger, Halliburton en Baker Hughes mee omlaag. Gasbedrijf Chesapeake Energy sloot krap 2 procent lager, na een adviesverlaging door RBC.

Producent van bedrijfssoftware Oracle verloor 0,6 procent. Een rechter heeft een voor Oracle tegenvallende uitspraak gedaan in een zaak tegen Google-moederconcern Alphabet over het gebruik van software.

Woninginrichters

De luxueuze woninginrichter Restoration Hardware verloor ruim een vijfde van zijn beurswaarde. Het bedrijf leed een onverwacht kwartaalverlies en heeft zijn winstverwachting voor het gehele jaar verlaagd.

J.M. Smucker kende wel een mooie beursdag. De voedingsmiddelenproducent won bijna 8 procent nadat het bedrijf goede verkoopcijfers over het afgelopen kwartaal kon overleggen.

Werkloosheiduitkering

Voorbeurs werd gemeld dat de aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week met 4000 zijn gedaald tot 264.000. Het is het eerste cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt dat verschijnt na de publicatie van een buitengewoon tegenvallend banenrapport vorige week vrijdag. Dat banenrapport heeft de markten ervan overtuigd dat de Federal Reserve volgende week de rente nog niet zal gaan verhogen.

De euro was bij de slotbel 1,1319 dollar waard, tegen 1,1327 dollar aan het slot van de Europese handel.

Lees meer over:
Tip de redactie