Lichte winsten op Wall Street

De effectenbeurzen in New York zijn woensdag met winst gesloten. Het sentiment onder beleggers werd vooral gesteund door de aantrekkende olieprijzen.

De Dow-Jonesindex sloot 0,4 procent hoger op 18.005,05 punten. De S&P 500 ging 0,3 procent vooruit tot 2119,12 punten. Daarmee is de index dichtbij een nieuwe recordstand. Technologiebeurs Nasdaq won eveneens 0,3 procent tot 4974,64 punten.

Uit gegevens van energiebureau EIA blijkt dat de olievoorraden in de Verenigde Staten met ruim 3,2 miljoen vaten zijn gekrompen. Amerikaanse olie werd 2,14 procent duurder tot 51,44 dollar en kwam voor het eerst sinds juli vorig jaar boven de 51 dollar per vat uit.

De prijs van Brentolie steeg 2,41 procent naar 52,68 dollar per vat.

Verifone

Bij de bedrijven kelderde de waarde van de maker van pinapparatuur VeriFone met 24,7 procent. Het bedrijf kondigde een grote reorganisatie aan en wist beleggers evenmin te overtuigen met zijn kwartaalcijfers. VeriFone zegt last te hebben van lage prijzen in Azië en van tegenvallers bij de implementatie van chiptechnologie in de VS.

Lululemon steeg 4,9 procent. De yogakledingproducent zette over de afgelopen drie maanden 5 procent minder winst in de boeken dan een jaar eerder. Wel werd de verwachting voor het hele jaar naar boven bijgesteld.

Gevo

Biobrandstofbedrijf Gevo schoot 59 procent omhoog. Alaska Airlines heeft twee vluchten uitgevoerd met vliegtuigen die op hernieuwbare brandstof op basis van alcohol vlogen. De brandstof van Gevo kan veel kostenvoordelen bieden.

De euro was 1,1394 dollar waard, tegen 1,1401 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Lees meer over:
Tip de redactie