Nikkei-index sluit met winst

De Nikkei-index in Tokio is woensdag met winst de handel uitgegaan. Beleggers kregen enige steun van een cijfer over de economische groei in Japan, die iets hoger uitviel dan eerder geraamd.

Ze deden het verder rustig aan, in afwachting van de uitkomsten van beleidsvergaderingen van de centrale banken in de VS en Japan die voor volgende week op de agenda staan.

De hoofdgraadmeter in Tokio sloot met een winst van 0,9 procent op 16.830,92 punten. De energiesector profiteerde van de stijgende olieprijzen. Het aandeel van olie-importeur Showa Shell Sekiyu klom 2,7 procent terwijl raffinaderij Idemitsu Kosan bijna 2 procent aan beurswaarde won. Daartegenover vielen de verliezen bij verzekeraars op.

Elders in Azië was het beeld gemengd. Zo sloot de Kospi in Seoul 0,8 procent hoger en eindigde de All Ordinaries in Sydney vlak. In Hongkong werd tussentijds een min van 0,2 procent neergezet. De index in Shanghai stond 0,1 procent lager. De Chinese douane maakte bekend dat de export van China opnieuw is gedaald.

Tip de redactie