KLM-topman vreest reputatieschade door staking Air France

De dreigende staking bij Air France raakt ook KLM. De reputatie van de hele luchtvaartgroep staat op het spel, schrijft topman Pieter Elbers dinsdag in een bericht aan het eigen personeel.

Elbers benadrukt dat de twee zustermaatschappijen allebei een eigen winst- en verliesrekening hebben. KLM zal dan ook niet opdraaien voor de financiële schade die een eventuele staking in Frankrijk veroorzaakt.

''KLM is evenwel onderdeel van de Air France-KLM groep en de negatieve uitstraling van deze mogelijke staking heeft derhalve ook effect op KLM'', aldus de topman. Volgens Elbers zijn de partijen nog in gesprek. Hij hoopt nog op een oplossing.

De pilotenvakbonden bij Air France hebben opgeroepen tot een staking van 11 tot en met 14 juni, net als het EK voetbal in Frankrijk op stoom komt. De piloten zijn boos over nieuwe kostenbesparingen die het bedrijf wil doorvoeren en een krimp van het vluchtaanbod.

De scheidend topman van Air France-KLM, Alexandre de Juniac, heeft gezegd dat de nu dreigende staking tientallen miljoenen euro's kan kosten. Hij bestempelde het dreigement met de staking als ''sabotage'' van de piloten, die volgens hem niet duidelijk hebben gemaakt wat ze eigenlijk willen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie