Kleine uitslagen op Wall Street

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag iets boven de slotstanden van een dag eerder gesloten. Door positieve cijfers over de Amerikaanse industrie werden verliezen van kort na de openingsbel weggepoetst. 

Een rapport van de Amerikaanse centrale bank over de staat van de economie zorgde nauwelijks voor reuring. Daarin werden vooral termen als "matig" en "bescheiden" gebruikt om de economische groei in de VS te beschrijven.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot een fractie hoger op 17.789,67 punten. De breder samengestelde S&P 500 ging met een winst van 0,1 procent de handel uit op 2099,33 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq won 0,1 procent tot 4952,25 punten.

Uit cijfers die het Institute of Supply Management (ISM) publiceerde bleek dat de bedrijvigheid in de industrie aantrekt. Dat was tegen de verwachting van economen in. Ook een vergelijkbare index van het Britse onderzoeksbureau Markit viel hoger uit dan waar rekening mee werd gehouden.

General Motors

Automakers stonden in de belangstelling na de publicatie van de verkoopcijfers over de maand mei. Zowel Ford als General Motors zag de verkopen afgelopen maand behoorlijk teruglopen.

Ze werden daarop door beleggers respectievelijk 2,8 en 3,4 procent lager gezet. Fiat Chrysler was qua autoverkopen een positieve uitzondering. Desondanks verloor het fusiebedrijf 1,8 procent aan beurswaarde.

Michael Kors

Michael Kors sloot 6,6 procent hoger. Het modehuis presenteerde voorbeurs beter dan verwachte winstcijfers. Ook kondigde het bedrijf aan voor 1 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen.

Bedrijfssoftwaremaker Demandware zag zijn beurswaarde zo'n 56 procent stijgen. Branchegenoot Salesforce (min 0,3 procent) wil Demandware overnemen voor een bedrag van 2,8 miljard dollar.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,1 procent naar 49,13 dollar. Brentolie stond vlak op 49,89 dollar per vat. De euro was 1,1190 dollar waard, tegen 1,1172 dollar bij het Europese slot.

Lees meer over:
Tip de redactie