Stevige winst voor beurs Tokio

De effectenbeurs in Tokio is maandag met een duidelijke winst gesloten. De aandelenhandel kreeg daarbij steun van de zwakkere yen. Elders in de regio was het beeld op de financiële markten wisselend.

De Nikkei eindigde 1,4 procent in de plus op 17.068,02 punten. Beleggers in de Japanse hoofdstad verwerkten ook een cijfer over de Japanse detailhandelsverkopen.

Die bleven in april onveranderd in vergelijking met een maand eerder. Dat voedde de verwachting dat de Japanse premier Shinzo Abe een geplande btw-verhoging voor volgend jaar zal uitstellen.

Bij de bedrijven gingen de autofabrikanten omhoog, dankzij de zwakkere yen. Zo wonnen Toyota, Nissan en Mazda tot 3,8 procent aan waarde. Op de andere beurzen in Azië waren de uitslagen gemengd.

De Hang Seng in Hongkong noteerde tussentijds 0,6 procent hoger. De Kospi in Seoul ging 0,1 procent omlaag, terwijl de All Ordinaries in Sydney 0,1 procent won.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie