De effectenbeurzen in New York lieten donderdag weinig beweging zien. Beleggers op Wall Street namen een adempauze na de sterke koerswinsten van de afgelopen dagen. 

De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot 0,1 procent lager op 17.828,29 punten. De breed samengestelde S&P 500 sloot vlak op 2090,10 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq klom 0,1 procent tot 4901,77 punten.

Beleggers kregen meevallende cijfers voorgeschoteld over de uitkeringsaanvragen, de orders voor duurzame goederen en de voorlopige woningverkoop in de Verenigde Staten. Wel bleek dat de bedrijfsinvesteringen verder zijn gedaald. Vrijdag komt een nieuwe raming over de groei van de Amerikaanse economie en houdt voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve een toespraak.

De beurshandel in New York kreeg de afgelopen dagen steun van de overtuiging dat de Amerikaanse economie sterk genoeg is om een renteverhoging aan te kunnen. In juni houdt de Fed weer een beleidsvergadering.

Splitsing

HP Inc, dat computers en printers verkoopt, klom bijna 7 procent. Woensdag nabeurs bleek dat het bedrijf, dat vorig jaar voortkwam uit de splitsing van computer- en technologieconcern Hewlett-Packard, nog altijd kampt met dalende verkopen. Wel viel de winst hoger uit dan analisten hadden verwacht.

Kledingwinkelketen Abercrombie & Fitch ging bijna 16 procent omlaag na tegenvallende omzetcijfers over het afgelopen kwartaal. Warenhuisbedrijf Sears meldde een kwartaalverlies en gaf aan opties te bekijken voor bepaalde bedrijfsonderdelen. Het aandeel klom 6,6 procent in waarde.

De discountketens Dollar Tree (plus 12,8 procent) en Dollar General (plus 4,6 procent) profiteerden van beter dan verwachte resultaten, net als groothandelaar Costco Wholesale die 3,6 procent in waarde steeg.

Brentolie stond 0,5 procent lager op 49,32 dollar per vat. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,7 procent naar 49,39 dollar.

De euro was 1,1191 dollar waard, tegen 1,1183 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.