Verliezen bij Amerikaans warenhuisconcern Sears lopen op

Het Amerikaanse warenhuisbedrijf Sears heeft zijn verlies afgelopen kwartaal verder zien oplopen. Acties om meer klanten te trekken liepen op niets uit.

Sears zag zijn omzet in het eerste kwartaal met bijna een half miljard dollar slinken ten opzichte van een jaar eerder, tot 5,4 miljard dollar (4,8 miljard euro). Daarbij liepen de opbrengsten in winkels die langer dan een jaar open zijn met ruim 6 procent terug.

Het nettoverlies groeide tot 471 miljoen dollar, tegen 303 miljoen in de eerste drie maanden van 2015. Sears overweegt daarom afscheid te nemen van de merken Kenmore, Craftsman en DieHard en kijkt ook of de reparatiedienst voor consumenten kan worden afgestoten. 

De slechte resultaten van het concern, die de omzet in 2007 voor het laatst zag groeien, passen in het sombere beeld dat andere winkelbedrijven als Macy's, Nordstrom en Kohl's de afgelopen tijd al schetsten.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie