Aandelenbeurs Tokio boekt kleine winst

De aandelenbeurs in Tokio is donderdag met een minieme winst gesloten. Net als in Europa en New York op dinsdag steunde het groeiende optimisme over de kracht van de Amerikaanse economie het sentiment.

De Nikkei-index sloot 0,1 procent hoger op 16.772,46 punten. Naast energiebedrijven, die in het kielzog van de olieprijzen mee omhoog gingen, vielen ook de winsten bij farmaceuten op.

De geplaagde airbagmaker Takata zag zijn beurswaarde met ruim een vijfde toenemen, omdat durfinvesteerder KKR volgens Japanse media het bedrijf een helpende hand zou hebben geboden. Takata is in moeilijkheden geraakt door een defect in het opblaasmechanisme van zijn airbags.

Het beeld op de andere beurzen in de regio was gemengd. De Kospi in Seoul leverde 0,2 procent in, terwijl Sydney 0,3 procent won. In Hongkong noteerde de Hang Seng in de middaghandel 0,1 procent in de min. De beurs in Shanghai leverde tussentijds 0,4 procent in.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie