HP verkoopt weer minder printers en pc's dan verwacht

HP Inc, dat computers en printers verkoopt, heeft de almaar dalende verkopen in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar geen halt weten toe te roepen. Dat blijkt uit de cijfers die woensdag naar buiten kwamen.

De omzet van HP in de drie maanden tot en met april viel 11 procent lager uit dan een jaar eerder op 11,6 miljard dollar. Bij de computertak werd een verkoopdaling van krap 10 procent gemeten.

De verkopen van printers vielen 16 procent lager uit dan een jaar eerder. De aangepaste winst kwam uit op 0,41 dollar per aandeel. Dat was wel iets beter dan waar analisten door de bank genomen vanuit gingen.

HP Inc is de kleinste van de twee bedrijven die voortkwamen uit de splitsing van computer- en technologieconcern Hewlett-Packard eind vorig jaar.

Het bedrijf maakte onlangs bekend fors te investeren in de markt voor 3-D printers. Het werkt daarbij samen met bedrijven als BMW, Siemens en Nike.

Lees meer over:
HP

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie