Franse verzekeraar Axa stoot tabaksbezittingen af

De Franse verzekeraar Axa stopt met investeringen in tabaksproducenten en verkoopt voor 1,8 miljard euro aan bezittingen gerelateerd aan de tabaksindustrie.

Dat maakte Axa maandag bekend.

Het gaat daarbij om 200 miljoen euro aan aandelen van tabaksbedrijven en 1,6 miljard euro aan bedrijfsleningen van producenten van sigaretten en andere rookwaar. Daarmee stapt Axa geheel uit beleggingen in tabaksbedrijven.

Volgens de grootste verzekeraar van Frankrijk vormt roken het grootste gevaar voor de publieke gezondheid in de wereld. De stap moet overheden helpen om roken te ontmoedigen. Er zijn echter wel kosten verbonden aan het besluit, aldus het bedrijf, zonder details te geven.

''We geloven dat verzekeraars een positieve rol kunnen spelen in de samenleving en dat verzekeringsbedrijven kunnen bijdragen aan de bescherming van de gezondheid van onze klanten. Het is daarom voor ons niet zinvol om te blijven investeren in de tabaksindustrie'', stelde aankomend topman Thomas Buberl van Axa in een toelichting.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie