Wall Street sluit met verlies

De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met verlies gesloten.

Beleggers verwerkten nog de jongste berichten vanuit de Federal Reserve, die erop wijzen dat de Amerikaanse rente mogelijk volgende maand al verder wordt verhoogd. Verder stond supermarktconcern Wal-Mart Stores in de belangstelling, dankzij onverwacht goede kwartaalcijfers.

De Dow-Jonesindex noteerde richting het slot van de handelsdag 0,4 procent in de min op 17.450 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent tot 2040 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde 0,5 procent tot 4715 punten.

Uit de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Fed bleek woensdag dat de mogelijkheid van een rentestap in juni niet kan worden uitgesloten. Daarvoor moet de Amerikaanse economie echter wel overtuigende tekenen van herstel laten zien.

Daarmee verraste de Fed de financiële markten, want die hadden eigenlijk een rentestap in juni al afgeschreven. Fed-bestuurder William Dudley liet donderdag weten dat een renteverhoging in juli of juli als een ''redelijke verwachting'' mag worden beschouwd.

Wal-Mart

Wal-Mart (plus 9,4 procent) wist zijn omzet vorig kwartaal sterker op te voeren dan analisten in doorsnee hadden voorspeld. Daarmee deed het grootste winkelbedrijf ter wereld het beter dan zijn branchegenoten, die de afgelopen tijd de zorgen over de detailhandelsbranche in de Verenigde Staten voedden met tegenvallende berichten.

Cisco Systems ging 3,7 procent omhoog. De producent van netwerkapparatuur kwam woensdag nabeurs met onverwacht goede prognoses voor het lopende kwartaal.

Zadenhandelaar Monsanto stond ook in de schijnwerpers dankzij het ongevraagde overnamebod dat het Duitse chemie- en farmacieconcern Bayer op het bedrijf heeft uitgebracht. Monsanto klom 4,4 procent in waarde.

De prijs van een vat Amerikaanse olie stond licht lager op 48,17 dollar en Brentolie werd 0,3 procent goedkoper op 48,80 dollar per vat. De euro was 1,1203 dollar waard, tegen 1,1206 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Lees meer over:
Tip de redactie