Funderingsbouwer Sif op 12 mei alsnog naar de beurs

Funderingsbouwer Sif verwacht op 12 mei alsnog zijn entree te maken op de Amsterdamse beurs.

Het bedrijf uit Roermond wilde in eerste instantie al op 12 februari debuteren, maar stelde toen zijn beursgang uit vanwege turbulentie op de aandelenmarkten.

Het bedrijf ziet een beursgang nu weer zitten, omdat de rust is weergekeerd en het sentiment rondom een stap naar de beurs positief is.

"De beursgang zal ons bedrijfprofiel versterken en ons extra financiële flexibiliteit verschaffen om onze groeiambities te ondersteunen", zegt bestuursvoorzitter Jan Bruggenthijs.

Verre Oosten

Door de openbare handel in aandelen wil het bedrijf meer mogelijkheden hebben om kapitaal op te halen. Daarmee wil het bedrijf vanaf 2019 groei richting het Verre Oosten en de Verenigde Staten financieren, aldus Bruggenthijs in een toelichting.

Het bedrijf is voor meer dan 80 procent in handen van investeerder Egeria, dat bij de beursgang een deel van zijn belang van de hand zal doen. Sif is actief op de markt voor windturbines en de olie- en gasmarkten.

De aandelen krijgen een indicatieprijs van 14 euro per stuk. Hiermee wordt de onderneming gewaardeerd op 357 miljoen euro. Bij de eerdere aankondiging was nog sprake van een richtprijs van 14 tot 17 euro per stuk.

Het gaat wel onveranderd om maximaal 8 miljoen aandelen, die vanwege de korte voorbereidingstijd alleen worden aangeboden aan institutionele beleggers. De beursgang betreft circa 31 procent van de aandelen Sif exclusief een overtoewijzingsoptie.

Lees meer over:
Sif
Tip de redactie