De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten gesloten. Beleggers op Wall Street counterden daarmee een tegenvallend banencijfer van de Amerikaanse overheid.

De kans op een renteverhoging in juni is volgens kenners nu een stuk kleiner geworden.

De leidende Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,5 procent hoger op 17.740,63 punten. De bredere S&P 500 won 0,3 procent en sloot op 2057,14 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,4 procent vooruit tot 4736,16 punten.

De werkgelegenheid in de VS groeide afgelopen maand weliswaar met 185.000 banen, maar dat was in een flink lager tempo dan een maand eerder. De gemiddelde verwachting was dat het aantal banen met 200.000 zou toenemen. Het rapport is van groot belang voor het rentebeleid van de Federal Reserve.

Techreus Apple

Techreus Apple zag zijn beurswaarde 0,6 procent dalen. Topman Tim Cook staat later deze maand voor een bezoek aan China, waar hij onder meer zal proberen in overleg met regelgevende instanties de ban op Apple-diensten iBooks en iTunes Movies ongedaan te krijgen.

Ook GoPro stond in de belangstelling. De maker van de bekende actiecamera's zette over vorig kwartaal een verlies in de boeken op een omzet die veel lager was dan een jaar eerder. Hoewel GoPro een ''solide vraag" ziet naar zijn producten, werd het aandeel door beleggers 2,3 procent lager gezet.

Weight Watchers

Dieetbedrijf Weight Watchers verloor ruim 4 procent. Topman Jim Chambers gaf aan dat het bedrijf nog jaren de vruchten zal plukken van de rol van Oprah Winfrey. De mediagrootheid nam vorig jaar een aanzienlijk belang in de onderneming en ze nam zitting in het bestuur. Volgens Chambers zal haar rol in de toekomst nog groter worden.

Recensiewebsite Yelp zag zijn beurswaarde met ruim een vijfde toenemen na beter dan verwachte kwartaalcijfers. Het tegenovergestelde gebeurde met Square (min 22 procent). Het bedrijf dat gespecialiseerd is in mobiele betaaldiensten rapporteerde een groter kwartaalverlies dan verwacht.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,7 procent naar 44,64 dollar. Brent werd 0,7 procent duurder bij 45,34 dollar per vat. De euro werd voor 1,1405 dollar verhandeld, tegen 1,1423 dollar bij het slot van de Europese beurzen.