De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag lager gesloten. Zorgen over de Amerikaanse economische groei drukten het sentiment. Beleggers kregen onder meer een reeks Amerikaanse macrocijfers te verwerken.

De leidende Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,6 procent lager op 17.651,26 punten. De bredere S&P 500 verloor ook 0,6 procent op 2051,12 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,8 procent omlaag tot 4725,64 punten.

Salarisstrookverwerker ADP meldde een afzwakkende banengroei in de VS. Ook over de Amerikaanse dienstensector kwamen tegenvallende cijfers naar buiten.

Autobouwer Tesla leverde 4,2 procent in na berichten dat het bedrijf meerdere grote orders voor de populaire, nog te bouwen, elektrische auto Model 3 heeft geannuleerd. Tesla zou maximaal twee auto's per klant gaan leveren. Verder vertrekken twee belangrijke productiebestuurders bij het concern.

ICE

Beursbedrijf Intercontinental Exchange (ICE) liet weten geen heil te zien in een tegenbod op branchegenoot London Stock Exchange en steeg 7,3 procent in waarde. Volgens ICE is er te weinig draagvlak voor een bod op het bedrijf, dat onlangs al besloot te fuseren met Deutsche Börse.

Mediaconcern Time Warner presenteerde betere kwartaalcijfers dan een jaar eerder en steeg 1,6 procent. Het moederbedrijf van onder meer HBO, CNN en Warner Bros profiteerde van successen op televisie.

UniQure

Het Nederlandse, aan de Nasdaq genoteerde biotechbedrijf UniQure ging met een verlies van 9,1 procent fors onderuit. De gentherapie Glybera van het bedrijf werd in een online artikel omschreven als duurste medicijn ooit. Het is slechts één keer gebruikt en volgens de betrokken arts werkte het wel, maar was het veel te hoog geprijsd.

Amerikaanse olie werd 0,6 procent duurder op 43,89 dollar per vat. Brentolie zakte 0,5 procent in prijs tot 44,74 dollar per vat.

De euro werd voor 1,1492 dollar verhandeld, tegen 1,1498 dollar bij het slot van de Europese beurzen.