Het Amerikaanse mediaconcern Time Warner heeft vorig kwartaal beter gepresteerd dan een jaar eerder. 

Successen op televisie stuwden de winst en omzet en compenseerden een lichte terugval van de opbrengsten uit films, maakte het moederbedrijf van onder meer HBO, CNN en Warner Bros woensdag bekend.

De omzet van Time Warner steeg in het eerste kwartaal met 3 procent naar 7,3 miljard dollar (6,4 miljard euro).

De operationele winst ging met 11 procent omhoog naar het recordniveau van 2 miljard dollar. De nettowinst liep met een kwart op naar 1,2 miljard dollar.

HBO

De televisiezenders van HBO en CNN-moederbedrijf Turner leverden 7 à 8 procent meer omzet op dan een jaar eerder. Bij Warner Bros liepen de opbrengsten met 3 procent terug.

De filmproducent had in het eerste kwartaal minder blockbusters in de aanbieding dan in het eerste kwartaal van 2015, toen American Sniper en The Hobbit volle zalen trokken.

Batman

Time Warner verwacht dat 2016 uiteindelijk wel een succesvol filmjaar wordt, onder meer dankzij Batman v Superman. Die film heeft sinds zijn première eind maart wereldwijd al ruim 860 miljoen dollar in het laatje gebracht.

Op televisievlak wordt veel verwacht van de nieuwe serie van Game of Thrones. Die leverde HBO onlangs een recordaantal kijkers op de premièreavond op.