Jean-Marc Janaillac wordt komende dinsdag naar alle waarschijnlijkheid gepresenteerd als de nieuwe topman van Air France-KLM.

Dit melden Franse media op basis van anonieme bronnen. Janaillac is nu directeur van transportbedrijf Transdev. Het bestuur van Air France-KLM moet nog stemmen over de benoeming. 

Afgelopen vrijdagochtend zou tijdens een bijeenkomst van het nominatiecomité de keuze van Janaillac zijn gemaakt. Naar verluidt stond hij al langer bovenaan het lijstje van het comité. 

Op die lijst zouden ook de namen van Guillaume Pepy, topman van spoorbedrijf SNCF, en Jean-Francois Cirelli, voormalig directeur van GDF Suez, hebben gestaan, aldus La Tribune en de Journal du Dimanche.

Concurrentiepositie

Begin deze maand werd bekend dat de huidige topman Alexandre de Juniac komende zomer zijn functie neerlegt. Hij wordt voorzitter van de internationale brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen IATA.

De belangrijkste taak van Janaillac wordt het verbeteren van de concurrentiepositie van Air France-KLM en het herstellen van het vertrouwen tussen het bestuur van Air France en de piloten.