Winst voor Facebook op lager Wall Street

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met verlies aan de handelssessie begonnen. Net als in Azië en Europa drukte het besluit van de Japanse centrale bank om onverwacht geen extra steunmaatregelen te treffen het sentiment. 

De leidende Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,5 procent lager op 17.948 punten. De brede S&P 500 zakte 0,4 procent tot 2087 punten, terwijl schermenbeurs Nasdaq 0,1 procent kwijtspeelde tot 4856 punten.

Beleggers verwerkten daarnaast cijfers over de groei van de Amerikaanse economie en een stroom aan bedrijfsresultaten. Facebook zag in de vroege handel zijn beurswaarde krap 10 procent stijgen. Het bedrijf presenteerde woensdag nabeurs een zeer sterke winst- en omzetgroei in het eerste kwartaal.

De Amerikaanse economie bleek in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,5 procent te zijn gegroeid in vergelijking met een jaar eerder. De groei was beduidend minder sterk dan in het voorgaande kwartaal.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie