Britse bank Barclays versnelt verkoop Franse activiteiten

Barclays maakt meer haast met het verkopen van een deel van zijn Franse activiteiten. Dat maakte de Britse bank woensdag bekend bij de presentatie van tegenvallende eerstekwartaalcijfers. 

Vooral het verlies bij de zogeheten 'bad-bank', de divisie waarin alle activiteiten zijn ondergebracht die het niet meer wil hebben, viel hoger uit dan verwacht.

Op 1 maart kondigde topman Jes Staley al een kostenbesparingsprogramma aan. Onder meer zouden niet-kernactiviteiten worden afgestoten. Het is nu naar eigen zeggen in verregaande onderhandeling met investeerder AnaCap over de verkoop van de Franse consumentendivisie.

Barclays zette een winst in de boeken van 793 miljoen pond (ruim 1 miljard euro). Dat is een kwart minder dan een jaar eerder en blijft achter bij gemiddelde raming van 846 miljoen pond van analisten. De omzet van de bank ging met 13 procent omlaag tot 4,6 miljard pond, hetgeen iets beter was dan verwacht.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie