Statoil boekt aanzienlijk minder winst in eerste kwartaal

Het Noorse olie- en gasconcern Statoil heeft aanzienlijk minder winst geboekt in het eerste kwartaal dan een jaar eerder. 

De scherpe daling van de olieprijzen kon maar mondjesmaat worden gecompenseerd met kostenbesparingen. Het bedrijf handhaafde woensdag de in februari afgegeven verwachtingen voor dit jaar.

De winst daalde met 86 procent tot 122 miljoen dollar (108 miljoen euro). Dat resultaat is aanzienlijk beter dan een verlies van 125 miljoen dollar dat in doorsnee door analisten werd voorspeld. De omzet slonk met 35 procent tot 10,2 miljard dollar.

Statoil, dat voor 67 procent in handen is van de Noorse staat, kondigde al in februari aan dieper te gaan snijden in zijn investeringsbudget om de effecten van de lage olieprijzen op te kunnen vangen. Het bedrijf blijft uitgaan van een totaal van 13 miljard dollar waarvan 2 miljard gespendeerd zal worden aan het zoeken naar nieuwe velden.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie