Vrijwel alle Aziatische aandelenbeurzen sloten dinsdag met bescheiden verliezen. 

Beleggers deden het rustig aan in de aanloop naar de beleidsvergaderingen van de Japanse centrale bank en de Amerikaanse Federal Reserve later in de week. In Tokio stonden aandelen in banken en mijnbouwers het meest onder druk.

De toonaangevende Nikkei-index sloot met een verlies van 0,5 procent op 17.353,28 punten. Grote financiële instellingen als Mitsubishi UFJ en Sumitomo Mitsui Financial verloren tot 3,6 procent en de mijnbouwers Mitsui Mining & Smelting en Sumitomo Metal Mining werden, onder druk van dalende metaalprijzen, tot 2,2 procent lager gezet.

Mitsubishi

Mitsubishi ging voor de vijfde handelsdag op rij onderuit, ditmaal met zo'n 10 procent. De autofabrikant ligt sinds 19 april onder vuur vanwege fouten die het maakte bij het testen van het benzineverbruik bij een aantal modellen. Volgens zakenkrant Nikkei gebruikt de onderneming al sinds het begin van de jaren negentig tests die niet voldoen aan overheidseisen, zo meldde het dinsdag.

In Seoul steeg de Kospi-index 0,3 procent, terwijl de All Ordinaries in Sydney 0,3 procent inleverde. De Hang Seng in Hongkong stond in de middaghandel 0,7 procent lager.