Randstad heeft de omzet vorig kwartaal verder zien groeien, maar in een minder sterk tempo dan in de laatste maanden van 2015. 

De nettowinst van het uitzendconcern liep in het eerste kwartaal wel stevig op.

Randstad boekte in het eerste kwartaal een omzet van 4,7 miljard euro. Dat was 5 procent meer dan een jaar eerder, gecorrigeerd voor onder meer het verschil werkdagen.

In het laatste kwartaal van vorig jaar kwam de groei nog op 6,6 procent uit. Gedurende het eerste kwartaal zwakte de groei verder af, tot 4,6 procent in maart. De eerste weken van april vertoonden volgens het bedrijf een vergelijkbaar beeld.

Nettowinst

's Werelds op een na grootste uitzender zag de nettowinst vorig kwartaal met 72 procent oplopen naar 102,5 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebita) verbeterde met 15 procent naar 166 miljoen euro.

Bestuursvoorzitter Jacques van den Broek wees in een toelichting op verdere tekenen van herstel in Europa, die volgens hem zichtbaar waren in de groei van de Franse en Duitse activiteiten van Randstad.

In Nederland steeg de omzet per werkdag met 6 procent, na een plus van 9 procent in het voorgaande kwartaal. In de VS, de grootste markt van het concern, zwakte de groei af van 4 naar 3 procent.