Visa waarschuwt opnieuw voor valuta-effecten

Visa heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2015/2016 zowel de winst als de omzet zien aandikken ten opzichte van een jaar eerder. 

De creditcardmaatschappij sprak desondanks van aanhoudende tegenwind van de sterke Amerikaanse dollar, lagere olieprijzen en een "ongelijke" wereldeconomie.

Wel bleven de Amerikaanse creditcardbestedingen op een "redelijk sterk niveau", aldus Visa. Mede daardoor kwam de winst uit op 1,7 miljard dollar in de verslagperiode. Dat komt neer op 0,71 dollar per aandeel, van 0,63 dollar per aandeel een jaar geleden. De omzet bedroeg 3,6 miljard dollar, van 3,1 miljard dollar een jaar geleden.

Visa maakte ook bekend de voorwaarden voor de overname van Visa Europe aan te passen. Daardoor zal de deal mogelijk niet voor het einde van het fiscale derde kwartaal worden afgerond zoals eerder verwacht. Een verklaring daarbij gaf Visa niet.

In november werd bekend dat Visa zou worden herenigd met zijn Europese onderdeel, dat de afgelopen acht jaar zelfstandig opereerde. Met de overname is een bedrag gemoeid van maximaal 21,1 miljard euro, zo bleek destijds.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie