Kwartaalresultaten Arcadis verslechteren door economische crisis Brazilië

De zware economische crisis in Brazilië leidt tot pijn bij het Nederlandse advies- en ingenieursbedrijf Arcadis, dat veel actief is in het land. Mede vanwege de diepe recessie in de grootste economie van Zuid-Amerika zag Arcadis zijn kwartaalresultaten verslechteren.

De omzet van Arcadis kromp in het eerste kwartaal met 4 procent tot 634 miljoen euro en het bedrijfsresultaat zakte met 9 procent tot 46,6 miljoen euro. In Brazilië zag het bedrijf de inkomsten met liefst 38 procent dalen.

Het land maakt momenteel de zwaarste recessie in decennia door. Ook in Noord-Amerika stonden de opbrengsten van Arcadis onder druk door de fellere concurrentie en prijsdruk bij milieudienstverlening.

De onderneming levert veel diensten aan de olie- en mijnbouwsector, maar vanwege de sterk gedaalde grondstofprijzen stellen mijnbouwers en oliebedrijven hun investeringen uit en dat voelt Arcadis. Voor dit jaar verwacht Arcadis niet dat de marktomstandigheden in Brazilië en Noord-Amerika zullen verbeteren.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie