Chinese investeerders willen printermaker Lexmark kopen

De Amerikaanse printerproducent Lexmark heeft een overnamebod ontvangen van een Chinees investeringsconsortium geleid door PAG Asia Capital en Apex Technology. 

Met de transactie is 3,6 miljard dollar (3,2 miljard euro) gemoeid.

Bronnen meldden eerder al dat een deal aanstaande was. Per aandeel Lexmark wordt 40,50 dollar in contanten betaald, dat is bijna 17 procent meer dan de slotstand van dinsdag.

De door de raad van bestuur van Lexmark aanbevolen transactie wordt naar verwachting afgesloten in de tweede helft van dit jaar en is nog wel afhankelijk van wettelijke goedkeuring en instemming van bepaalde aandeelhouders.

speculaties

Met de overeenkomst komt een einde aan maandenlange speculaties over wat er met Lexmark zou gebeuren. Het bedrijf heeft het zwaar door de overgang naar digitale documenten, waardoor de vraag naar printers afneemt. In oktober maakte Lexmark bekend de bank Goldman Sachs in de arm te hebben genomen om strategische alternatieven te onderzoeken.

De omzet van Lexmark bedroeg in het vierde kwartaal 968,8 miljoen dollar. Het hoofdkantoor van Lexmark blijft gevestigd in Lexington in de staat Kentucky. Topman Paul Rooke blijft naar verwachting aan als hoofd van het bedrijf.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Portemonnee

Portemonnee
NU.nl zet de belangrijkste wijzigingen voor je portemonnee op een rij.

NUwerk

Tip de redactie