Meer winst en omzet voor speelgoedmaker Hasbro

Een grote vraag naar poppetjes van Disney-film Frozen en de aanhoudende populariteit van Star Wars-speeltjes hebben speelgoedmaker Hasbro een sterk eerste kwartaal bezorgd.

De Amerikaanse fabrikant heeft zijn winst en omzet flink kunnen uitbouwen.

Zowel op het gebied van jongens- als meisjesspeelgoed werden flinke verkoopplussen behaald. De nettowinst steeg op jaarbasis met 83 procent tot 48,8 miljoen dollar.

De omzet kwam met dik 831 miljoen dollar 16 procent hoger uit dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. Daarmee zijn de resultaten van Hasbro beter dan analisten hadden voorspeld.

Bij de jongens deed alles rond de in december uitgebrachte film Star Wars: The Force Awakens het, net als een kwartaal eerder, erg goed.

Ook potjes Play-Doh en Nerf-wapens vonden gretig aftrek. Dat Hasbro zijn verkopen voor meisjes flink kon opvoeren had vooral te maken met het verschijnen van nieuwe poppen van Disney Princess en Frozen. Ook Hasbro's speelgoed voor de allerkleinste kinderen ging vaker over de toonbank.

De verkoop van spellen liepen wel terug. Hasbro had bovendien last van de dure dollar. Zonder die voor het bedrijf ongunstige wisselkoers zouden de resultaten nog beter zijn geweest.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Portemonnee

Portemonnee
NU.nl zet de belangrijkste wijzigingen voor je portemonnee op een rij.

NUwerk

Tip de redactie