Flink minder winst voor Morgan Stanley

De onrust op de financiële markten heeft in het eerste kwartaal een flinke wissel getrokken op de winst van de Amerikaanse bank Morgan Stanley.

De winst ging ruimschoots door de helft ten opzichte van een jaar eerder, zo werd maandag bekendgemaakt.

Morgan Stanley boekte vorig kwartaal een nettowinst van 1,1 miljard dollar, tegen 2,4 miljard dollar een jaar eerder. De totale opbrengsten zakten van 9,9 miljard naar 7,8 miljard dollar.

''Het eerste kwartaal werd gekenmerkt door uitdagende marktomstandigheden en beperkte activiteit bij klanten'', zei topman James Gorman in een toelichting.

Volgens hem zijn er ''tekenen van herstel'' te zien in de markt, maar blijven de internationale onzekerheden een rem zetten op de activiteiten van beleggers.

Morgan Stanley probeert zijn afhankelijkheid van schommelingen in de markten te verkleinen, onder meer door een uitbreiding van het stabielere vermogensbeheer.

Ondanks de stevige winstdaling wist Morgan Stanley de verwachtingen van analisten afgelopen kwartaal te overtreffen. Dit kwam onder meer doordat de kosten beter in bedwang werden gehouden dan verwacht.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

NUwerk

Tip de redactie