Iran zal zondag naar verluidt niet aansluiten bij het overleg tussen OPEC-leden en niet-OPEC-leden over de wereldwijde olieproductie.

Bij het overleg tussen de verschillende landen dat gehouden wordt in Qatar, wordt een voorstel van Saudi-Arabië, Venezuela, Rusland en Qatar besproken. Het voorstel omvat het handhaven van de olieproductie op het niveau van januari, om zo de olieprijzen te stutten die al lange tijd onder druk staan.

Voorwaarde voor een bevriezing is dat andere grote olieproducerende landen meedoen aan de deal. Iran is een van die belangrijke landen, maar stuurt dus naar alle waarschijnlijkheid geen gezaghebbende personen naar de bijeenkomst. Mogelijk bezoekt een vertegenwoordiger van Iran de bijeenkomst wel.

Iran had eerder al aangegeven weinig te zien in de plannen van de vier landen, omdat het land sinds het opheffen van de sancties graag de olie-export aan wil wakkeren. Naar verluidt zou er echter ook een deal kunnen worden gesloten als Iran niet meedoet aan het handhaven van de productie.