De twee banken voor welgestelde particulieren Theodoor Gilissen en Insinger de Beaufort hebben dinsdagochtend bekendgemaakt samen verder te gaan als fusiebedrijf.

Door de fusie ontstaat er een private bank met een vermogen van ruim 20 miljard euro.

Insinger de Beaufort is op dit moment nog gedeeltelijk in handen van BNP Paribas. De bank wordt overgenomen door KBL European Private Bankers, het bedrijf achter Theodoor Gilissen.

Naar verwachting zal de transactie later in het jaar worden afgerond, waarna de fusie concreet in de eerste helft van 2017 zal plaatsvinden. Tot die tijd blijven Theodoor Gilissen en Insinger los van elkaar opereren. Belanghebbenden en toezichthouders moeten zich nog uitspreken over de deal.

"De voorgenomen fusie is een perfect match die zowel voor bestaande als nieuwe cliënten tastbare voordelen zal opleveren. Zo kunnen wij onze dienstverlening verder verbreden en kunnen we meer investeringen doen in het realiseren van een optimale klantbeleving", zegt CEO Peter Sieradzki van Insinger.

"Wij vullen elkaar goed aan in het aanbod van specifieke dienstverlening aan vermogende particulieren, stichtingen, verenigingen en institutionele beleggers", laat bestuursvoorzitter Tanja Nagel van Theodoor Gilissen weten.

Nieuwe naam

Er zijn geen financiële details bekendgemaakt. Voor de nieuwe bank die ontstaat, is nog geen nieuwe naam bekend. Ook is het nog niet duidelijk wie de baas wordt van het fusiebedrijf. 

Bij Theodoor Gilissen, opgericht in 1881, werken tweehonderd medewerkers in vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Groningen en Rotterdam. De bank beheert een vermogen van ruim 12 miljard euro.

Insinger heeft een geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1779. Daar werken in vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Londen zo'n 230 mensen. Insinger heeft een beheerd vermogen van iets meer dan 10 miljard euro.