Hogere koersen op aandelenmarkten in Azië

De meeste aandelenmarkten in het Verre Oosten stonden dinsdag op winst. Vooral in Tokio waren beleggers goedgemutst. De handel kreeg daarbij steun van een afzwakkende Japanse yen.

De Nikkei-index in Tokio sloot met een winst van 1,1 procent op 15.928,79 punten. Japanse exportbedrijven stonden bij de stijgers. Zo ging Toyota Motor 3,9 procent omhoog en machinebouwer Komatsu steeg 4,2 procent. Ook de banken gingen flink omhoog, na de verliezen een dag eerder.

Zakenbank en vermogensbeheerder Nomura Holdings steeg 7,4 procent. Volgens ingewijden wil Nomura zich grotendeels terugtrekken uit de Europese aandelenactiviteiten om zo kosten te besparen en zware verliezen in het buitenland tegen te gaan.

In Hongkong werd een plus opgetekend van 0,4 procent, maar in Shanghai zakte de graadmeter 0,5 procent. De Australische All Ordinaries ging 0,8 procent omhoog en de Zuid-Koreaanse Kospi won 0,6 procent.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie