Wall Street opent met kleine winsten

De Amerikaanse aandelenmarkten zijn maandag met lichte winsten aan de handel begonnen. Beleggers wachten op de eerstekwartaalcijfers van bedrijven, die vanaf deze week binnen beginnen te druppelen. 

Aluminiumproducent Alcoa is nabeurs de eerste toonaangevende onderneming die inzage geeft in zijn financiële prestaties in de eerste maanden van 2016.

De Dow-Jonesindex, met daarin de dertig belangrijkste beursfondsen op Wall Street, stond na enkele minuten handel 0,4 procent hoger op 17.645 punten. De bredere S&P 500 ging eveneens 0,4 procent omhoog, tot 2056 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,5 procent tot 4873 punten.

Yahoo kreeg er in de vroege handel 1,5 procent bij. Het Britse tabloid The Daily Mail liet weten dat het samen met een aantal investeerders een bod overweegt op de internetactiviteiten van het bedrijf.

De aan de Nasdaq genoteerde Nederlandse chipfabrikant NXP steeg ook 1,5 procent, na een positief analistenrapport van zakenbank Nomura.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie