Tata Steel verkoopt deel Britse tak aan investeerder

De Indiase staalgigant Tata Steel verkoopt een deel van zijn verlieslatende Britse tak aan investeerder Greybull Capital. Dat zijn de partijen met elkaar overeengekomen.

Het gaat onder meer om de staalfabriek in het Engelse Scunthorpe. Bij elkaar werken er zo'n 4800 mensen bij de onderdelen die worden overgenomen, waarvan 4400 in het Verenigd Koninkrijk en 400 in Frankrijk.

Of de deal doorgaat is nog wel afhankelijk van een aantal goedkeuringen van de Britse overheid. Financiële details zijn niet naar buiten gebracht.

Tata Steel zei eind maart al dat het van plan was zijn activiteiten in Groot-Brittannië van de hand te doen, omdat die niet meer rendabel zijn. Er werken in het land zo'n 15.000 mensen voor het concern. Tata Steel heeft net als andere staalbedrijven in Europa te kampen met zeer lastige marktomstandigheden. Dat komt mede door de grote export van goedkoop Chinees staal.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie