Delta Lloyd haalt bijna 660 miljoen euro op met claimemissie

Verzekeraar Delta Lloyd heeft bijna 660 miljoen euro opgehaald met een claimemissie. Daarmee is de claimemissie volledig afgerond, meldt de verzekeraar vrijdag.

De verzekeraar hoopte in ieder geval 650 miljoen euro op te halen met de uitgifte van nieuwe aandelen.

Bestaande aandeelhouders hebben op bijna 219 miljoen aandelen ingetekend. Zo'n 96 procent van de beschikbare aandelen zijn dus opgenomen. De aandeelhouders legden 2,85 euro per aandeel in.

De rest werd vrijdag via een onderhandse verkoop aan institutionele investeerders aangeboden. Het ging om bijna 8,8 miljoen aandelen. Die kostten 4,10 euro per stuk.

Delta Lloyd besloot nieuwe aandelen uit te geven, om zijn kapitaalreserves te versterken. Zo kan de verzekeraar beter voldoen aan strengere regels die toezichthouders hebben opgelegd.

De claimemissie heeft van tevoren wat stof doen opwaaien, omdat een deel van de aandeelhouders niet was overtuigd van de noodzaak. Aandeelhouders stemden in maart alsnog in met de uitgifte van nieuwe aandelen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie