Nikkei boekt opnieuw verlies

De aandelenbeurs in Tokio is woensdag met een klein verlies gesloten. De handel in de Japanse hoofdstad houdt last van de opmars van de yen, die inmiddels het hoogste peil ten opzichte van de dollar in bijna anderhalf jaar heeft bereikt.

De toonaangevende Nikkei-index sloot met een min van 0,1 procent op 15.715,36 punten. De hoofdgraadmeter in Tokio ging daarmee voor de zesde achtereenvolgende handelssessie achteruit.

Beleggers in Azië reageerden ook op nieuwe cijfers over de Chinese economie. Daaruit bleek dat de activiteit in de dienstensector van 's werelds op een na grootste economie vorige maand sterker is gegroeid dan in februari.

Het beeld op andere beurzen in de regio was overwegend positief. De beurzen in Seoul en Sydney wonnen 0,4 procent en 0,3 procent. In Hongkong noteerde de Hang Seng in de middaghandel 0,1 procent in de plus. De beurs in Shanghai daalde 0,5 procent.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie