De Amerikaanse beurzen lieten donderdag kleine verliezen zien. De financiële fondsen hadden een lastige dag. Vrijdag blijven de graadmeters in New York gesloten vanwege Goede Vrijdag. 

Op de maandag van tweede paasdag is Wall Street, in tegenstelling tot de Europese markten, wel geopend.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,4 procent lager op 17.439 punten. De brede S&P 500 zakte 0,4 procent tot 2029 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 4757 punten.

De Amerikaanse bank Wells Fargo ging 2,1 procent omlaag, nadat UBS meldde het aandeel te gaan volgen met een verkoopadvies. Andere banken stonden eveneens onder druk. Zo verloren Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley en Citigroup tot 1,9 procent.

Yahoo kon ook op belangstelling rekenen. De activistische investeerder Starboard Value eist het vertrek van het voltallige bestuur van de internetonderneming. De investeerder heeft negen nieuwe bestuurders voorgedragen, onder wie topman Jeffrey Smith van Starboard zelf. Yahoo stond licht in de plus.

Staples 

Kantoorartikelenleverancier Staples won 6,8 procent. Een federale rechter heeft zware kritiek geuit op toezichthouder FTC die bezwaar maakt tegen een fusie van Staples met branchegenoot Office Depot. Office Depot klom 9,5 procent.

Beleggers verwerkten nog wat macro-economische cijfers. Zo bleek dat het aantal uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is toegenomen. Verder werd bekend dat de orders voor duurzame goederen in februari zijn gedaald. De bedrijvigheid in de Amerikaanse dienstensector is in maart iets gegroeid, aldus marktonderzoeker Markit. Vrijdag komt nog een nieuwe raming van de groei van de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal van 2015.

Bestuurder James Bullard van de Federal Reserve liet weten dat een renteverhoging in de VS mogelijk dichterbij is dan momenteel wordt aangenomen. Vorige week gaf de Fed nog aan dat het rustiger aan zal doen met het tempo van renteverhogingen dit jaar.

De euro noteerde 1,1173 dollar, tegen 1,1170 dollar bij het Europese slot. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,8 procent tot 39,49 dollar en Brent daalde 0,4 procent tot 40,34 dollar.