De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag licht lager geopend. De Amerikaanse sportartikelengigant Nike en levensmidddelenbedrijf General Mills wisten de ogen op zich gericht nadat beide bedrijven met resultaten naar buiten kwamen.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,5 procent lager op 17.502,59 punten. De bredere S&P 500 verloor 0,6 procent en sloot op 2036,71 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq zakte 1,1 procent tot 4768,86 punten.

Nike liet dinsdag nabeurs weten dat het goede zaken verwacht te doen dankzij de Olympische Spelen het EK voetbal deze zomer. De gerapporteerde omzet over het afgelopen kwartaal viel evenwel tegen, net als de prognoses. Het aandeel bungelde met een verlies van 3,8 procent onderaan de Dow.

Oliemaatschappij Chevron was eveneens in de onderste regionen terug te vinden met een verlies van 2 procent. Voor branchegenoot ExxonMobil bleef de schade beperkt tot een min van 0,4 procent. De Amerikaanse olievoorraden bleken afgelopen week veel sterker te zijn opgelopen dan economen hadden voorzien.

Overaanbod

De voorraadcijfers laten volgens kenners zien dat aan het overaanbod aan ruwe olie nog lang geen einde is gekomen. Dat drukte de olieprijzen op de termijnmarkt. Amerikaanse olie werd 4 procent goedkoper op 39,81 dollar per vat. De prijs van Brentolie zakte 3,1 procent tot 40,51 dollar per vat.

Gilead Sciences was met een verlies van 3,9 procent een opvallende daler. Het farmacieconcern heeft in de rechtszaal een gevoelige en in potentie zeer kostbare nederlaag geleden in een patentenstrijd met branchegenoot Merck, die er 0,1 procent bij kreeg.

Levensmiddelenbedrijf General Mills, bekend van merken als Bugles, Cheerios en Häagen-Dazs, kwam voorbeurs met resultaten naar buiten. De hoger dan verwachte winst werd door beleggers beloond met een bescheiden winst (0,4 procent).

De euro was 1,1180 dollar waard, tegen 1,1170 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op woensdag.