Voormalig topman Niek Hoek van Delta Lloyd heeft een premie van 800.00 euro meegekregen bij zijn vervroegde vertrek afgelopen juni. 

In totaal ving Hoek voor het halve jaar 1.654.400 miljoen euro. De vertrekpremie van 8 ton is onder meer bedoeld ter compensatie voor een tekort in zijn pensioenopbouw.

Hoek kondigde vorig jaar april aan dat hij uit persoonlijke overwegingen vervroegd met pensioen ging. Volgens Delta Lloyd stond het vertrek van Hoek los van het conflict tussen de verzekeraar en De Nederlandsche Bank (DNB).

Delta Lloyd botste in de jaren dat Hoek het bedrijf leidde meermaals met DNB. De toezichthouder vond dat de verzekeraar een te risicovol beleid voerde en zijn kapitaalbuffers verder moest versterken. Daarnaast vond DNB dat Delta Lloyd misbruik maakte van voorkennis over een aanpassing van de rekenrente in 2012.

Dat oordeel leidde vorig jaar tot het vertrek van financieel directeur Emiel Roozen. Die kreeg over vorig jaar in totaal 319.900 euro overgemaakt. Hoek werkte in totaal achttien jaar bij Delta Lloyd, waarvan veertien jaar als bestuursvoorzitter.