De aandelenbeurzen op Wall Street zijn dinsdag overwegend met kleine verliezen gesloten. Tijdens een verder rustige handelssessie stonden bedrijven in de toerismesector onder druk door de terroristische aanslagen in Brussel.

De Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent lager op 17.582,57 punten. De brede S&P 500 noteerde een min van 0,1 procent met 2049,80 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,3 procent tot 4821,66 punten.

De handelsvolumes in New York waren voor de tweede dag op rij laag. Beleggers lijken het rustig aan te doen in aanloop naar Pasen. Net als in Europa zijn de Amerikaanse beurzen op Goede Vrijdag gesloten.

Luchtvaartmaatschappijen Delta Air Lines, United Continental en American Airlines gingen tot 1,6 procent omlaag. Reisbedrijven Carnival, Expedia en Priceline voelden de impact van de aanslagen op het toerisme met minnen tot 2,3 procent.

Ook in de financiële sector liepen de koersen terug. Goldman Sachs stond met een min van 1,3 procent onderaan de Dow Jones. Visa en American Express gingen beide circa 1 procent omlaag.

Bedrijven in en rond de gezondheidszorg waren wel in trek onder beleggers. De Dow werd aangevoerd door zorgverzekeraar UnitedHealth, dat 1,1 procent won. Farmacieconcerns Pfizer en Merck kregen er 0,8 en 0,5 procent bij. De geplaagde medicijnfabrikant Valeant won 10 procent. Daarmee toonde het bedrijf voor de tweede dag op rij herstel, na de enorme koersdalingen van de afgelopen tijd.

In de Nasdaq stond biotechbedrijf Amgen 2,5 procent hoger, nadat het eerder deze week positieve testresultaten naar buiten had gebracht voor een middel om botontkalking bij mannen tegen te gaan.

De koers van Apple ging dinsdag 0,8 procent omhoog. De techreus presenteerde maandag de alom verwachte nieuwe iPhone en kondigde een prijsverlaging aan van zijn Apple Watch. Met de prijsverlaging komt de goedkoopste variant van de smartwatch van Apple meer in de buurt van de prijzen die voor concurrerende horloges moet worden betaald.

De prijs een vat Amerikaanse olie zakte 0,3 procent tot 41,39 dollar. Brent werd 0,6 procent duurder op 41,80 dollar. De euro was 1,1220 dollar waard, tegen 1,1205 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.