De beurzen in New York zijn maandag iets lager aan de handelsweek begonnen. Beleggers op Wall Street doen het even rustig aan na de recente opmars. Vrijdag sloot de brede S&P 500 voor het eerst dit jaar boven de slotstand van 2015.

Kort na opening stond de Dow-Jonesindex 0,1 procent lager op 17.588 punten. De S&P 500 zakte 0,1 procent tot 2.047 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde een fractie tot 4.794 punten.

De hotelketens Marriott International en Starwood Hotels & Resorts stonden weer in de belangstelling. Marriott heeft zijn bod op Starwood verhoogd tot 13,6 miljard dollar. Met het hogere bod hoopt Marriott de slag om Starwood te winnen, nadat een consortium onder leiding van het Chinese Anbang vorige week een voorstel op tafel legde van 13,2 miljard dollar om Starwood in te lijven. Starwood steeg 4 procent.

Farmaceut Valeant (plus 5,3 procent) meldde dat zijn topman opstapt en dat de activistische grootaandeelhouder Bill Ackman toetreedt tot het bestuur. Ook verklaarde Valeant dat de jaarrekeningen over 2014 en 2015 fouten bevatten. Vanwege mogelijke boekhoudfraude is Valeant een groot deel van zijn beurswaarde verloren.